4 Ιουν 2012

Σχολείο-ντροπή στο Βόλο


Από τον Οκτώβριο έχει πέσει το ταβάνι στην είσοδο του 27ου Δημοτικού Σχολείου στις Αλυκές και ακόμα δεν έχει γίνει η παραμικρή αποκατάσταση. Τα 183 παιδάκια του σχολείου κάνουν μάθημα, κινδυνεύοντας κυριολεκτικά να πέσει το ταβάνι στο κεφάλι τους.


Τον Οκτώβριο είχαν πέσει σοβάδες στην είσοδο του κτιρίου, ενώ ρωγμές, υγρασία και νερά στο δάπεδο είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς από τότε και κάθε φορά που βρέχει σε όλες τις αίθουσες του σχολείου, με την κατάσταση να επιδεινώνεται καθημερινά και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου -αν και η μελέτη αποκατάστασης είναι έτοιμη- να αδρανούν.

Οι ρωγμές βάθυναν περισσότερο και διευρύνθηκαν με αποτέλεσμα να τρέχει όλο και περισσότερο νερό από το ταβάνι και οι δάσκαλοι να βάζουν παντού κουβάδες και να σφουγγαρίζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μη δημιουργούνται λίμνες στο διάδρομο και τις αίθουσες, αλλά και φυσικά για να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα που ελλοχεύουν σε κάθε σημείο για τους μικρούς μαθητές.

Το σχολείο από τον Οκτώβριο είχε επικεφθεί ο προϊστάμενος του Τμήματος Συντηρήσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Βόλου και σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στους γονείς και την Διευθύντρια το πρόβλημα που δημιουργήθηκε οφείλεται στην καταστροφή της υγρομόνωσης που καλύπτει τον αρμό διαστολής της νέας πτέρυγας του σχολείου.
Βέβαια μπορεί το συνεργείο να πήγε στο σχολείο και η Τεχνική Υπηρεσία να ετοίμασε και την σχετική μελέτη, ωστόσο από τον Οκτώβριο μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει η παραμικρή εργασία.

Πηγή: Ταχυδρόμος

kalosdaskalos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου