26 Ιουλ 2012

«Όχι σε αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών»


«Συντριπτικό χτύπημα στο δημόσιο σχολείο» χαρακτηρίζει ο Τ. Κουράκης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, το ενδεχόμενο αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών, με αφορμή, όπως επισημαίνει, σχετικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας.


Όπως τονίζει ο κ. Κουράκης, τυχόν αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών θα έπληττε ευθέως τόσο το δικαίωμα στην εργασία χιλιάδων εκπαιδευτικών, όσο και την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Έλληνες εκπαιδευτικοί «είναι επιφορτισμένοι σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό με καθήκοντα διοίκησης και γραμματειακής υποστήριξης», ενώ, όπως σημειώνει., «στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες οι εκπαιδευτικοί είναι απαλλαγμένοι από τέτοια καθήκοντα, τα οποία αναλαμβάνει πολυμελής γραμματεία». «Η παντελής έλλειψη διοικητικών υπαλλήλων στα σχολεία υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς να αναλαμβάνουν όλη τη γραφειοκρατία που αφορά τη σχολική μονάδα, να εργάζονται μέχρι 30 ώρες την εβδομάδα, όπως και αρκετές ώρες εκτός σχολείου για την προετοιμασία του μαθήματος και για την διόρθωση εργασιών», εξηγεί ο κ. Κουράκης.

Διαβεβαιώνει τέλος ότι ο ΣΥΡΙΖΑθα σταματήσει «κάθε επιχειρούμενη θυσία της δημόσιας εκπαίδευσης στις ανάγκες και τα συμφέροντα των δανειστών, των περίφημων ΄΄αγορών΄΄ και τις πολιτικές των μνημονίων».

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Πηγή: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου