21 Απρ 2012

Κύπρος: Πάνω από 4.700 μαθητές πήγαν σε ψυχολόγο το 2011


Σχεδόν εφτά στις δέκα περιπτώσεις (69%) αφορούν αγόρια και μόλις 31% κορίτσια (φωτ. αρχείου).
Σχεδόν εφτά στις δέκα περιπτώσεις (69%) αφορούν αγόρια και μόλις 31% κορίτσια (φωτ. αρχείου).
Λευκωσία: Στη διάρκεια του περασμένου έτους κάποιοι μαθητές έχασαν γονιό ή αδελφό. Έζησαν μέσα σε διαταραγμένο κλίμα, υπέστησαν κακοποίηση, είδαν μέλη της οικογένειάς τους να μπαίνουν σε σωφρονιστικό ίδρυμα ή να αρρωσταίνουν. Άλλα παιδιά γεύτηκαν τη σχολική αποτυχία, ενώ 15 έφηβοι αποπειράθηκαν να θέσουν τέρμα στη ζωή τους. Συνολικά 4.746 παιδιά από το νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο παραπέμφθηκαν το 2011 στους ψυχολόγους για βοήθεια και στήριξη.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Υπουργείου για το 2011, την οποία αποκαλύπτει ο «Φ», οι 1.602 περιπτώσεις αφορούσαν νέες παραπομπές, ενώ από το σύνολο, σχεδόν εφτά στις δέκα περιπτώσεις (69%) αφορούν αγόρια και μόλις 31% κορίτσια.

Τα κυριότερα προβλήματα είναι συνυφασμένα με τη λειτουργία της οικογένειας. Υπάρχουν δεκάδες μαθητές οι οποίοι είναι θύματα σοβαρής κακομεταχείρισης και παραμέλησης ή έχουν ζήσει σοβαρά γεγονότα, που επιφέρουν ρήξη συναισθηματικών δεσμών.

Από την αξιολόγηση των περιπτώσεων διαπιστώνεται ότι τα πιο πολλά παιδιά που παραπέμπονται για δυσκολίες μάθησης, πραγματικά αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους δυσκολίες.

Υπάρχει όμως κι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός παιδιών (12,5) τα οποία δεν παρουσιάζουν οποιοδήποτε πρόβλημα μάθησης, αλλά προβλήματα που αφορούν στη σχέση τους με το σχολείο.

Πηγή: www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου