14 Νοε 2012

Tι περιλαμβάνει το σχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
 
 
Παραδόθηκε στο υπουργείο Παιδείας το πόρισμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. 

Συγκεκριμένα η ομάδα επιστημόνων που είχε αναλάβει την σύνταξή του, παρέδωσε στον υπουργό, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ένα 80σέλιδο κείμενο, στο οποίο μεταξύ άλλων προτείνονται τα εξής: 

  • O σχολικός σύμβουλος και ο διευθυντής θα αξιολογούν και θα κρίνουν το έργο των εκπαιδευτικών. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν λάθη, τότε θα περνούν σεμινάριο επιμόρφωσης, ενώ οι καλές πρακτικές θα παρουσιάζονται από τους ίδιους τους επιτυχόντες στους συναδέλφους τους.

  • Ένας εκπαιδευτικός θα πρέπει να αξιολογείται τουλάχιστον ανά διετία ως προς την υπηρεσιακή του συνέπεια και επάρκεια από τον Διευθυντή του σχολείου όπου εργάζεται.

  • Από τον Σχολικό Σύμβουλο θα πρέπει να αξιολογείται ανά τετραετία τόσο για να διαπιστώνεται η πορεία της επαγγελματικής του ανάπτυξης όσο και για να διευκολύνονται οι διαδικασίες του εκπαιδευτικού συστήματος, όπως είναι, για παράδειγμα,  η επιλογή στελεχών.       
    
  • Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα μπορούσε να συνδέεται με την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Η πρόταση από την Τετάρτη θα τεθεί σε διαβούλευση, έως την 20η Νοεμβρίου. Θα σταλεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους φορείς της εκπαίδευσης, με τους οποίους θα υπάρξει και αναλυτική ανταλλαγή απόψεων προκειμένου να συνταχθεί το τελικό κείμενο του προβλεπόμενου Προεδρικού Διατάγματος. 

Δείτε την πρόταση της Ομάδας Εργασίας και τα ευρήματα της διαβούλευσης με δομημένο ερωτηματολόγιο με τους εκπαιδευτικούς με τη χρήση του διαδικτύου.
 
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου