Θα χρειαστούν 10 χρόνια υπηρεσίας για να φτάσουν τα 1.000 €
Αντιμέτωποι με τη δραστική μείωση των αποδοχών τους θα έρθουν από αυτόν το μήνα οι περίπου 200.000 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές που υπηρετούν στη δημόσια εκπαίδευση.Οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι νεοδιόριστοι οι οποίοι θα πάρουν 639 ευρώ και οι οποίοι μετά δέκα χρόνια υπηρεσίας θα καταφέρουν να φτάσουν τα 1.000 ευρώ!
Η μείωση αυτή φτάνει μέχρι και το 35% για τα πρώτα 10 χρόνια υπηρεσίας.
Το νέο μισθολόγιο φέρνει χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε απόγνωση και κυρίως τους νέους και όσους υπηρετούν μακριά από τα σπίτια τους οι οποίοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες τους.
Δεν είναι λίγοι πλέον οι νέοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι σκέφτονται να εγκαταλείψουν το λειτούργημά τους και να στραφούν σε άλλα επαγγέλματα, καθώς, όπως δηλώνουν, δεν μπορούν να ζήσουν με 600 ευρώ, αφού το ποσό αυτό σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι αρκετό να πληρώσουν το ενοίκιο και τους λογαριασμούς ενός σπιτιού (ΔΕΗ, ΟΤΕ, κοινόχρηστα κλπ.).
Νέοι άνθρωποι οι οποίοι περίμεναν χρόνια να βρεθούν μέσα στις σχολικές τάξεις θα αναγκαστούν, όπως λένε, να δηλώσουν παραίτηση, αναζητώντας μια καλύτερη μοίρα σε διαφορετικό επαγγελματικό χώρο στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
Σήμερα το «Έθνος - Παιδεία» επιχειρεί μια ανάλυση του νέου μισθολογίου για τους εκπαιδευτικούς, όπως ψηφίστηκε από τη Βουλή (με τη βοήθεια του ειδικού συνεργάτη της ΔΟΕ Γιάννης Μπαλάγκα), με στόχο να ενημερώσει όλους τους εκπαιδευτικούς για τις αλλαγές που έρχονται και οι οποίες δεν είναι ακόμη απολύτως γνωστές στον κόσμο της εκπαίδευσης.
Δάσκαλοι νηπιαγωγοί και καθηγητές θα πρέπει να γνωρίζουν καταρχήν οτι οι θέσεις όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης κατατάσσονται σε 6 συνολικά βαθμούς. ΣΤ,Ε, Δ, Γ, Β και Α.
Οι προαγωγές από βαθμό σε βαθμό, για όλες τις κατηγορίες προσωπικού, γίνονται με βάση ποσόστωση επί των κάθε φορά κρινόμενων, ύστερα από αξιολόγηση που διενεργείται μία φορά τον χρόνο από το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο, ως εξής:
- Από τον Εισαγωγικό Βαθμό ΣΤ στον Βαθμό Ε: μέχρι και 100% των κρινόμενων υπαλλήλων,
- Από τον Βαθμό Ε στον Βαθμό Δ: μέχρι και 90% των κρινόμενων υπαλλήλων,
- Από τον Βαθμό Δ στον Βαθμό Γ: μέχρι και 80% των κρινόμενων υπαλλήλων,
- Από τον Βαθμό Γ στον Βαθμό Β: μέχρι και 70% των κρινόμενων υπαλλήλων.
- Από τον Βαθμό Β στον Βαθμό Α: μέχρι και 30% των κρινόμενων υπαλλήλων.
ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΤΡΙΓΚΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου