21 Απρ 2012

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ: «Τσιμεντώνουν» οικόπεδο για σχολείο!

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ: «Τσιμεντώνουν» οικόπεδο για σχολείο!

Κάθε Δήμαρχος θέλει να έχει ένα σπουδαίο επιχειρηματία στην πόλη του και όπως φαίνεται αυτό ισχύει και στο Μαρούσι. Εν αρχή ην ο κ. Τζανίκος, που παραχώρησε επί της 16χρονης πορείας του δημοτικά έργα στην Μπάμπης Βωβός Κατασκευαστική (πολλοί ισχυρίζονται, ότι αυτό έγινε με απευθείας ανάθεση αμφισβητώντας την εγκυρότητα των διαγωνισμών και διατεινόμενοι τη συγγένεια του κ. Βωβού με τον κ. Τζανίκο), τώρα επί κυρίου Πατούλη ποιος;

Το θέμα τίθεται επ’ αφορμής ενός σχολείου. Την ώρα, που στη χώρα, χρόνια τώρα οι ανάγκες στην παιδεία δεν καλύπτονται και έντονη αντίδραση από εκπαιδευτικούς και μαθητές έχει ξεσηκώσει το θέμα των συγχωνεύσεων η Διοίκηση Πατούλη, ομολογουμένως δυναμικά διεκδικεί τις καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις, ώστε να μη συγχωνευτούν σχολεία σε μία αναπτυσσόμενη περιοχή όπως το Μαρούσι, αλλά ζητά και την οικοδόμηση και άλλων καθώς και τη συντήρηση των υπαρχόντων.
Βέβαια το αίτημα για οικοδόμηση σχολείων αφορά και στην περιοχή της Αγ. Φιλοθέης, που χρόνια τώρα ζητείται από τους κατοίκους να χτιστεί το 8ο Γυμνάσιο και 9ο Λύκειο. Ωστόσο τα έως τώρα τεκταινόμενα αντιφάσκουν με τις δηλώσεις Πατούλη επί του θέματος.
Εν συντομία η ιστορία έχει ως εξής: Στην εν λόγω περιοχή για την κάλυψη των αναγκών λειτουργεί ένα υποτυπώδες αυθαίρετο κτήριο για να καλύψει προσωρινά τις ανάγκες της σχολικής στέγης. Το κτήριο   χτίστηκε πρόχειρα 7 χρόνια πριν. Συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι σήμερα  «παράνομα», με ηλεκτρικό ρεύμα που παίρνει από το διπλανό πάρκο.
Ο εξωραϊστικός Σύλλογος Αγ. Γεώργιος με Πρόεδρο την κ. Φωτεινή Κατή, κάτοικοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς κινητοποιήθηκαν, ώστε στον εγκεκριμένο χώρο ως σχολικό επί των οδών Πάτμου και Αγ. Όρους, έκτασης 5 στρεμμάτων.  Ήδη από το 2006 επί Τζανίκου ο χώρος με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου χαρακτηρίστηκε κατάλληλος για ανέγερση σχολείου. Με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοίκησης ο ΟΣΚ είχε ήδη ανοίξει την πίστωση για να γίνει η δημοπρασία του έργου και να προχωρήσει από το Δήμο η απαλλοτρίωση του οικοπέδου, ώστε να χτιστούν σχολεία.
Η κ. Φωτεινή Κατή, ως εκφραστής της βούλησης των μαθητών, των γονέων και εκπαιδευτικών ασχολήθηκε ενεργά με το θέμα και μας έδειξε το σχετικό έγγραφο του Οργανισμού, που καλούσε το Δήμο να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση. «Ο Δήμος τότε δεν έκανε κάτι. Χώρος, χρήματα (έξοδα απαλλοτρίωσης και οικοδόμηση του κτιρίου αναλάμβανε ο ΟΣΚ) και χαρακτηρισμός του χώρου ως σχολικού, όλα όσα χρειάζονταν ήταν έτοιμα. Το μόνο, που έμενε να κάνει η Δημοτική Αρχή ήταν να στείλει στη Νομαρχία τα απαιτούμενα έγγραφα του ΟΣΚ και να προβεί στη διαδικασία της ανάρτησης.
Αντ’ αυτού έστειλε μόνο ένα έγγραφο στον ΟΣΚ, που τον ρωτούσε αν όντως η Δημοτική Αρχή μπορούσε να ξεκινήσει τις διαδικασίες. Ρώτησε δηλαδή αυτό, που ο ΟΣΚ του είπε να κάνει!» . Σημειωτέον ότι το θέμα είχε έρθει εκτός ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο από την αντιπολίτευση ουκ ολίγες φορές, αλλά η απάντηση της Διοίκησης ήταν «Είμαστε σε συνεννόηση με τον ΟΣΚ. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά, που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Η διαδικασία προχωράει. Δε θα κάνουμε πίσω…» και άλλα.
Κι ενώ η Διοίκηση τονίζει ξεκάθαρα, ότι πρόθεσή της είναι η προσφορά στα παιδιά ενός κατάλληλου και επαρκούς για τις ανάγκες τους σχολείου, που θα πληροί τις προϋποθέσεις, κι ενώ στις διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής συγκαταλέγεται η εργώδης της προσπάθεια για επίτευξη του στόχου αυτού… άλλα λαμβάνουν χώρα στο συγκεκριμένο σημείο, άλλες ιστορίες ακούγονται. Ειδικότερα όπως μας είπαν κάτοικοι της περιοχής ακούγονται φήμες, ότι το εν λόγω οικόπεδο έχει παραχωρηθεί σε κάποιον επιχειρηματία, πολλά τα ονόματα, που παίζουν, όπως Μπόμπολας, Βγενόπουλος ή ο γνωστός πια στο Μαρούσι Βωβός, με στόχο να κατασκευαστεί οτιδήποτε πλην σχολείου.
Ειδικότερα αυτό, που ακούγεται εντονότερα είναι ότι η κατασκευαστική του κ. Βγενόπουλου ενδιαφέρεται να επεκτείνει την ιδιοκτησία της γύρω από την περιοχή, του «Υγεία» και των άλλων νοσοκομείων και να μεγαλώσει την ιδιωτική νοσοκομειούπολη «Υγεία Polis». 
Και οι διαδόσεις αυτές αποκτούν σιγά – σιγά υπόσταση καθώς φαίνεται, αφού σύμφωνα με όσα μας είπε η κ. Φωτεινή Κατή, που απέστειλε και τις σχετικές φωτογραφίες, στο χώρο έχουν ήδη ξεκινήσει να γίνονται κάποια έργα για άγνωστο σκοπό, ενώ αμφίβολο είναι αν την εποχή τουλάχιστον, που υπέπεσε την αντίληψή της αυτό υπήρχε άδεια για να γίνουν έργα. «Όταν ρώτησα τους εργάτες εκεί μου είπαν, ότι δεν είχαν άδεια. Πήγα στην αστυνομία και το κατήγγειλα και ο Διοικητής μου είπε: ‘Και τι θέλετε να κάνω;’».
Από κει και πέρα η ιστορία θα δείξει τι τελικά θα γίνει αν και μάλλον δε θα αργήσει να φανεί. Το πολύ πολύ να χτιστεί σχολείο, το οποίο απλώς θα είναι ιδιωτικό και θα ανήκει σε κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία. Το θέμα είναι σε αυτή την περίπτωση με ποιο τίμημα θα γίνει και ποιος θα το πληρώσει!
Γεωργία Παπαγεωργίου

Πηγή: www.tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου